Vertical Patio House / Estudi NAO

first_imgSave this picture!© José Hevia+ 20 Share Spain CopyAbout this officeEstudi NAOOfficeFollowProductsWoodSteelBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBarcelonaSpainPublished on April 04, 2014Cite: “Vertical Patio House / Estudi NAO” [Casa Patio Vertical / Estudi NAO] 04 Apr 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Year:  Architects: Estudi NAO Year Completion year of this architecture project 2013 Save this picture!© José HeviaText description provided by the architects. The “cases de cós” from the urban centers of the towns of Catalonia are characterized by a narrow plots adapted to the structural bay between two parallel bearing walls. Sometimes, as in our case, the plot has great proportional depth, and the access of natural light through the two opposite walls remains very limited. To address this situation, the house has two vertical cuts – courtyard and staircase – which divide the plan into 3 parts. All the rooms are thus well lit and properly ventilated. Save this picture!Ground Floor PlanOn the ground floor, a large space that includes kitchen, dining and living room surrounds the courtyard and extends to the rear garden. On the first floor, services are placed longitudinally attached to a party wall, leaving a central study-library area for common use as an expansion of the circulation space. The bedrooms are on both sides. On the top floor there is a large living room with access to the sun terrace. The vertical courtyard organizes and distributes while visually connecting the various spaces horizontally and diagonally.Save this picture!© José HeviaOn the street facade, the house follows the guidelines of the urban complex which is homogeneous in its general features – solid-void ratio, proportion of apertures, balconies with iron railings – but heterogeneous and singular in its details.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessRenovation and Extension At St Monica’s College / Branch Studio ArchitectsSelected ProjectsEmerging Architects Austin+Mergold Win Folly 2014Architecture News Share CopyHouses•Barcelona, Spain “COPY” ArchDaily “COPY” Vertical Patio House / Estudi NAO Houses Vertical Patio House / Estudi NAOSave this projectSaveVertical Patio House / Estudi NAO ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/492816/vertical-patio-house-estudi-nao Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/492816/vertical-patio-house-estudi-nao Clipboardlast_img read more