Courthouse / Ateliers 2/3/4/

first_img “COPY” Photographs:  Charly Broyez, WeAreContents Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Courthouse / Ateliers 2/3/4/Save this projectSaveCourthouse / Ateliers 2/3/4/ France ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/795883/courthouse-ateliers-2-3-4 Clipboard Project gallerySee allShow lessClimates: Architecture and the Planetary ImaginaryArchitecture BooksAabybro School / CEBRASelected Projects Share CopyAbout this officeAteliers 2/3/4/OfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBeziersBéziersFrancePublished on September 26, 2016Cite: “Courthouse / Ateliers 2/3/4/” 26 Sep 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowershansgroheShower MixersEducational3MProjection Screen Whiteboard FilmPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsLinoleum / Vinyl / Epoxy / UrethaneTerrazzo & MarbleTerrazzo in The Gateway ArchSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausConcreteKrytonSmart ConcreteMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in Kansas City University BuildingGlassDip-TechDigital Ceramic Curved Glass PrintingMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamChairs / StoolsFreifrauBarstool – OnaSealants / ProtectorsWoodenha IndustriesFireproofing System for Wood Cladding – BIME®More products »Save想阅读文章的中文版本吗?Courthouse / Ateliers 2/3/4/是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Area:  8057 m² Year Completion year of this architecture project Photographs Save this picture!© Charly Broyez+ 20 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/795883/courthouse-ateliers-2-3-4 Clipboard 2016 Architects: Ateliers 2/3/4/ Area Area of this architecture project Year:  Houses ArchDaily CopyHouses•Béziers, France Courthouse / Ateliers 2/3/4/ Manufacturers: Delta Préfabrication, Etex Colombia, SchucoTeam:Christine Edeikins, Sylvain Rety, Camille Etivant, Louis Gilbert, Franck Tillequin, Cristina SanchezConsultant Engineer:Frédéric Ménière, CETLandscape Designer::Francis Farges, TournesolInterior And Furniture Design:Guliver design, Bruno TainturierSOGEA SUD:General contractor mandatorySNEF:ElectricityThermatic:ThermaticInterior Design:Guliver design, Bruno TainturierFurniture Design:Guliver design, Bruno TainturierCity:BéziersCountry:FranceMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Charly BroyezRecommended ProductsResidential ApplicationsULMA Architectural SolutionsAir Facade Panels in Fonsanta RestaurationDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. To provide the urban monumentality required of a judicial institution and the serenity necessary to handle delicate cases that affect people’s lives, the new Béziers Court is seen as stacks of three layers of rock. At each level, steps and patios locate between these quarry blocks. The stepped masses encourage daylight to enter, creating internal landscapes, like an oasis.Save this picture!© Charly BroyezThey to protect the premises from any intrusive view. As such, security of the facades and confidentiality are attained with ease.Save this picture!© WeAreContentsSave this picture!SectionSave this picture!© Charly BroyezThe transparency of the foyers gives glimpses of the shady central patio garden, planted with tree ferns, that accesses and links the public waiting areas and courtrooms.Save this picture!© WeAreContentsBuilt-in furniture within public areas and office furniture have been designed to ensure comfort and to fit in perfectly with the volumes of the reception and work areas. Save this picture!© WeAreContentsMonochrome, through its irregularities the sandblasted and hammered concrete gives a rustic material strength and thickness. A symbol of justice, the parvis is here an antechamber, the sheltered outside institution; open to urban life it soothes, protects and welcomes.Save this picture!© WeAreContents last_img read more