Sinu River House / Antonio Sofan

first_img Photographs CopyAbout this officeAntonio SofanOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesMonteríaColombiaPublished on August 08, 2010Cite: “Sinu River House / Antonio Sofan” 08 Aug 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausStonesCosentinoDekton Surfaces – Cap Ferrat BuildingStonesNeolithSintered Stone – Strata Argentum – Classtone CollectionAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®CeramicsTerrealCustom Shape Terracotta CladdingSeatingInterstuhlPillows – HUBPartitionsBuzzispacePrivacy Booth – BuzziRingMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily “COPY” 2010 CopyHouses•Montería, Colombia Area:  500 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Carlos Tobon+ 23 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/72028/sinu-river-house-antonio-sofan Clipboard Year:  Architects: Antonio Sofan Area Area of this architecture project Sinu River House / Antonio SofanSave this projectSaveSinu River House / Antonio Sofan Sinu River House / Antonio Sofan Houses Colombia Photographs:  Carlos Tobon Text description provided by the architects. 500 sqm house built to overlook the Sinu River, the second largest of Colombia. Its valley of fertile land and steamy weather all year around is lined up with dense gangs of wild trees that at the water’s edge brush the river current. The design concept starts with 2 white boxes connected by the access and from which large pieces are taken away creating shaded terraces. Blue color is uncovered when subtracting from the mass in the form of thin mosaic surfaces revealed by “z” shaped metal trims. Save this picture!© Carlos TobonThe tallest nave houses the living, dinning, kitchen and services. The shortest mass contains four bedrooms, two of them facing the pool which runs all the way across the width of the house. Save this picture!© Carlos TobonThe living and dining rooms have soaring ceilings witch reach the 5 meters. Patterned painted cement tiles in shades of blue were used to clad a coffer above the living room ceiling which is as well emphasized by a light cove. A much more subtle geometry is used to highlight the ceiling above the dining room, a pattern formed by bare fluorescent light bulbs flush to the face of the drywall ceiling. While the inside has high ceilings, all the exterior shaded decks have low ceilings and are protected by the sun with two and a half meters of overhangs.Save this picture!© Carlos TobonProject gallerySee allShow lessIn Progress: Beekman Tower / Frank GehryArticlesWhitehaven Central Harbour Site CompetitionArticles Share “COPY” Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/72028/sinu-river-house-antonio-sofan Clipboardlast_img read more